måndag 9 september 2013

Tekakor

Jag har fått dille på att baka tekakor. Det går snabbt och smidigt, endast 15 minuters jäsning. Jag har provat lite olika sorters ingredienser för att hitta en tekaka som är både god och lite matig. Nu är det ju så att jag inte är så nyttig av mig att jag satsar framförallt på att de är goda :-) 

Dagens recept är följande:
50g smör
5dl mjölk
11g torrjäst
1msk socker
lite sirap och flytande honung :-)
7,5dl vetemjöl
7,5dl fullkornsvetemjöl

Smält smöret och värm det tillsammans med mjölken till ca 50grader. (Har du färsk jäst ska degspadet värmas till ca 37grader). Häll degspadet i en bunke, blanda i sockret, sirapen och honungen och rör. Blanda mjölet och torrjästen, tillsätt och blanda degen blank och smidig. Jag delade i 20 bitar (orginalreceptet är till 16 bitar). Kavla eller tryck ut i önskad storlek och lägg på plåt. Låt jäsa i 15 minuter. Jag väljer att pensla mina med ägg, (står inte i receptet). Grädda i 250grader i ca 7 minuter. 

Blir mumsigt gott :-)


1 kommentar:

Skriv gärna ett ord eller två ;)